Voltigekleding

Onderstaand tref je informatie aan welke voltigekleding er tijdens trainingen en wedstrijden wordt gedragen.

 • Kleding tijdens de training
  Tijdens de lessen moet er kleding gedragen worden waarin men zich makkelijk kan bewegen, bij voorkeur een legging met een t-shirt of sweater. Houd er rekening dat je door de grondoefeningen behoorlijk vies kunt worden. Het schoeisel moet bestaan uit katoenen of leren turnschoentjes, deze zijn het vriendelijkst voor de paardenrug. Tijdens het loswerken zijn gymschoenen beter: dit bevordert de warming-up van je voeten en is beter voor de onderbeenspieren.

  Belangrijk!
  Tijdens voltigelessen is het absoluut verboden om sieraden en horloges te dragen!!! Ook geen losse of harde dingen zoals gespen en/of haarspelden. Draag ook geen oversized kleding of een capuchon! Dit is een vereiste voor eigen veiligheid, die van de paarden en de teamgenoten om onder andere verwondingen te voorkomen.

  Kleding in de winter
  In de winter is het vaak koud (logisch) en de bodem in de bak is dan ook erg koud. Het is dan ook verstandig om je een beetje goed in te pakken tijdens de les, want met koude spieren sporten is niet zo goed. Dus: meerdere lagen kleren over elkaar heen, bijvoorbeeld 2 of 3 truien (met een jas aan voltigeren gaat niet), dikke sokken, beenwarmers, zooltjes in je voltigeschoentjes, tijdens de warming-up sportschoenen aan in plaats van je voltigeschoentjes. Zorg dat je warm op de manege aan komt en ook warm blijft tijdens de les, dus in beweging blijven.

 • Wedstrijdkleding
  De vereniging beschikt over wedstrijdkleding. Dit is als volgt:
  Voor de paardenteams een wedstrijdpak. Deze zijn per team verschillend en worden tijdens de wedstrijd uitgedeeld door de teamleiding. Na afloop van de wedstrijd moeten ze ook weer worden ingeleverd bij de teamleiding. De teamleiding zorgt dan voor het wassen van de pakken. De deelnemers moeten zelf zorgdragen voor zwarte turnschoentjes.
  Voor de ponykinderen zijn er turnpakjes beschikbaar die ook tijdens de wedstrijd worden uitgedeeld door de teamleiding en na de wedstrijd weer bij hen moeten worden ingeleverd. De deelnemers dienen zelf zorg te dragen voor een glimmende zwarte legging, zwarte turnschoentjes en zwarte sokken.
  Zorg zelf voor een borstel, elastiekjes, haarspeldjes en haarlak. Verder wordt er van de deelnemers verwacht dat ze tijdens wedstrijden en demonstraties hun trainingspakken dragen.
  Je bent er zelf voor verantwoordelijk dat alles goed wordt ingeleverd!

  Ook tijdens wedstrijden geld dat er geen sieraden gedragen mogen worden!

 • Trainingspakken
  De vereniging heeft een aantal trainingspakken. Meer info volgt!
  De pakken blijven eigendom van de vereniging en de leden hebben uitsluitend gebruikersrecht. De pakken dienen gedragen te worden tijdens wedstrijden en demonstraties.

Evenementen

23
feb
Rooversbroekdijk 127
-
Lisse
Regiokampioenschappen springen paarden en pony's

23
mrt
PSV st. Hubertus, Lisse
Inschrijven via mijnknhs.nl

24
mrt
PSV st. Hubertus, Lisse
Inschrijven via mijnknhs.nl

Rabobank logo