Veiligheidscertificaat

Sinds 22 november 2007 is Paardensportvereniging St. Hubertus-Lisse in het bezit van een veiligheidscertificaat.

Veiligheidscertificaat St. HubertusHet Veiligheidscertificaat is een certificering van de Stichting Veilige Paardensport (SVP). Het wordt uitgegeven door het Keurmerkinstituut in de vorm van een gevelbord. Het is bestemd voor hippische accommodaties zoals manegebedrijven, verenigingsaccommodaties en pensionstallen. Het veiligheidscertificaat wordt pas afgegeven als de accommodatie voldoet aan de daarvoor opgestelde veiligheidseisen. Deze veiligheidseisen staan in het handboek Veilig Paardrijden van de Stichting Veilige Paardensport (www.veiligpaardrijden.nl).

Het certificaat stelt onder andere eisen aan bouwtechnische aspecten van een accommodatie, zoals hoogte van de rijhal en breedte van de in- en doorgangen. Andere voorbeelden zijn de verplichting om een veiligheidshelm te dragen en het lesgeven door gediplomeerde instructeurs.

De afgifte van het veiligheidscertificaat staat onder toezicht van het onafhankelijk Keurmerkinstituut en komt tot stand na een deskundige en grondige keuring. Voor de accommodaties en de verenigingen die zijn aangesloten bij de KNHS is het veiligheidscertificaat verplicht.

Aan het veiligheidscertificaat zijn onderstaande reglementen verbonden, zoals:
- Rijbaanregels
- Huisregels
-
 Klachtenprocedure

Evenementen

23
mrt
PSV st. Hubertus, Lisse
Inschrijven via mijnknhs.nl

24
mrt
PSV st. Hubertus, Lisse
Inschrijven via mijnknhs.nl

Rabobank logo