Evenementen

Kom op 21 en 22 september kijken naar de keukenhofcross te lisse...!! stalplaat

 

In het weekend van 21 en 22 september vindt de 60ste editie van de Eventing Wedstrijd in het Keukenhofbos te Lisse plaats. 

In het kort houdt EVENTING in dat ruiter en paard 3 onderdelen doorlopen, namelijk: een dressuurproef, het springparcours (in een springtuin) en een parcours door het bos, de zogenaamde cross-country. In het bos wordt er over vaste hindernissen gesprongen zoals bijvoorbeeld boomstammen, strobalen een waterbak. Dit laatste onderdeel is zéér spectaculair om te aanschouwen! De gezamenlijke score van de 3 onderdelen zorgt uiteindelijk voor een winnaar. Er wordt gereden in verschillende klassen: Paarden / pony’s - hoog en laag. Ieder jaar verschijnen er, verdeeld over 2 dagen, zo’n 300 ruiters aan de start!

Dit avontuurlijke evenement wordt georganiseerd door de paardensportvereniging St. Hubertus uit Lisse en trekt elk jaar weer duizenden bezoekers. Omdat het dit keer het 60 jarig jubileum is, willen we er een speciale editie van maken.

Bezoeken..?

merel 2

Dit evenement is gratis te bezoeken en geeft een leuk beeld wat de paardensport te bieden heeft. U kunt gratis parkeren op het parkeer terrein van de voetbalvereneging Lisse op de Spekkelaan 1.(zie de link Parkeren voor de link naar googlemaps) Vanaf hier is het zo'n 100 meter lopen naar het Keukenhofbos ingang Duinhof en 300 meter naar de ingang van het hoofdterrein(manege Puntenburg, Spekkelaan 16, Lisse). Bij de hoofdingang staan fietsenrekken.  Bij de ingangen hangen  plattegronden die u verteld wat er te bezichtigen is en waar. De bordjes in het bos helpen u alles te vinden. Zo kunt u kijken naar dressuur, springen in de springtuin, de waterbak, de afsprong, de start en finish en natuurlijk alle andere hindernissen in het bos. In het bos staat een kar voor koffie, fris en wat lekkers en op het hoofdterrein de volledige catering en enkele stands waar u wat kunt kopen.

parkeren Keukehofcross bezoekers

WhatsApp Image 2019 03 31 at 23.35.26 2

 Spelregels..?

 Die zijn simpel, altijd opletten of paarden aankomen, is dit het geval, stap   dan  opzij   desnoods van het pad af dat er voldoende ruimte is voor de   paarden want ze komen   vaak in galop voorbij. Maak geen onverwachte   bewegingen en laat de paarden   passeren. Houd uw kinderen in de gaten.   Als u een fluitje hoort dan is er een paard in   aantocht. Probeer waar het kan   van de paden af te blijven waar de paarden lopen,   verder kan u gewoon   lekker door het bos wandelen en het spektakel aanschouwen.

 

 

Wij van de eventing commissie wensen u een hele fijne dag toe. ....

 

 

 

Leest u hieronder meer over onze sportvereneging en eventing Lisse

 

 De Eventingcommissie van Paardensportvereniging St. Hubertus-Lisse organiseert jaarlijks een (oefen)   Indoor Eventing en in september een Outdoor Eventing.Eventing Lisse
Tijdens de harddraverijfeesten van Lisse wordt 'Eventing Lisse’ georganiseerd. Je kan deelnemen aan de Samengestelde wedstrijd (dressuur, springen en crosscountry) of in de klasse BB (springen en crosscountry).

Het meest spectaculair is de crosscountry. Deze wordt afgelegd in het Keukenhofbos van Lisse. Tijdens de crosscountry dienen verschillende soorten hindernissen te worden overwonnen. Voorbeelden van hindernissen zijn: de waterbak, constructies van boomstammen, picknicktafels, op- en afsprongen en gaten. Dit evenement is bekend in de hele streek. Veel toeschouwers komen naar het Keukenhofbos om te kijken naar de verrichtingen van de ruiters en amazones in het bos.

Dankzij familie de Wit kunnen de dressuurproeven verreden worden en dankzij familie De Vroomen kunnen de deelnemers bij Manege Puntenburg hun springparcours afleggen. Volbrengen zij dit goed, dan gaan ze voor het echte werk, de uithoudingsproef (crosscountry), het Keukenhofbos in. We zijn dan ook heel blij dat wij van het Zuid-Hollands Landschap en Stichting Keukenhof gebruik mogen maken van het fraaie Keukenhofbos. 

Foto Boelo Meijer

 Indoor (oefen)Eventing
 Ter promotie van de Eventingsport organiseert de eventingcommissie ook al jaren   in maart/april een Indoor (oefen)Eventing. Voor deze oefenwedstrijd bouwen we in   het voorjaar de twee binnenrijbanen om tot een ‘overdekt’ bos. Het is een gezellig   evenement dat voor velen een vaste prik is om het begin van het eventingseizoen   toch nog even binnen te starten. Voor anderen is het de mogelijkheid om kennis te   maken met deze prachtige tak van paardensport.

 Er is altijd enorme belangstelling voor deze alternatieve manier van “eventing”.   Daarom is ook op beide dagen de mogelijkheid om in vier categorieën te starten, namelijk:

  • Pony’s laag, 50 – 60 centimeter;
  • Paarden laag, 70 – 80 centimeter;
  • Pony’s hoog, 70 – 80 centimeter;
  • Paarden hoog, 80 – 90 centimeter.

Door hulp van de vele leden en vrijwilligers (bouwers, posters, catering, schrijvers etc.) wordt ervoor gezorgd dat deze mooie evenementen jaarlijks kunnen plaatsvinden. Zonder al deze hulp kunnen we deze evenementen van deze omvang niet regelen. Voor vragen en aanmeldingen kun je een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor de rijdende leden zijn er regelmatig eventing trainingen om zich goed voor te kunnen bereiden voor de eventingwedstrijden.

Komende evenementen

21
juli
Dressuurclinic voor elke klasse

18
aug
Clinic Zit & Houding door Carmen Schalk op de simulator en/of op je eigen paard

Accomodatie

St. Hubertus Lisse
Rooversbroekdijk 127
2161 LP Lisse
Tel. 0252 – 233083
bakbeheer@sinthubertuslisse.nl

Secretariaat

KNHS

KNHS

SVP

 Veilige Paardensport