De Eventingcommissie van Paardensportvereniging St. Hubertus-Lisse organiseert jaarlijks een (oefen) Indoor Eventing en in september een Outdoor Eventing.Eventing Lisse
Tijdens de harddraverijfeesten van Lisse wordt 'Eventing Lisse’ georganiseerd. Je kan deelnemen aan de Samengestelde wedstrijd (dressuur, springen en crosscountry) of in de klasse BB (springen en crosscountry).

Het meest spectaculair is de crosscountry. Deze wordt afgelegd in het Keukenhofbos van Lisse. Tijdens de crosscountry dienen verschillende soorten hindernissen te worden overwonnen. Voorbeelden van hindernissen zijn: de waterbak, constructies van boomstammen, picknicktafels, op- en afsprongen en gaten. Dit evenement is bekend in de hele streek. Veel toeschouwers komen naar het Keukenhofbos om te kijken naar de verrichtingen van de ruiters en amazones in het bos.

Dankzij familie de Wit kunnen de dressuurproeven verreden worden en dankzij familie De Vroomen kunnen de deelnemers bij Manege Puntenburg hun springparcours afleggen. Volbrengen zij dit goed, dan gaan ze voor het echte werk, de uithoudingsproef (crosscountry), het Keukenhofbos in. We zijn dan ook heel blij dat wij van het Zuid-Hollands Landschap en Stichting Keukenhof gebruik mogen maken van het fraaie Keukenhofbos. 

Foto Boelo Meijer

Indoor (oefen)Eventing
Ter promotie van de Eventingsport organiseert de eventingcommissie ook al jaren in maart/april een Indoor (oefen)Eventing. Voor deze oefenwedstrijd bouwen we in het voorjaar de twee binnenrijbanen om tot een ‘overdekt’ bos. Het is een gezellig evenement dat voor velen een vaste prik is om het begin van het eventingseizoen toch nog even binnen te starten. Voor anderen is het de mogelijkheid om kennis te maken met deze prachtige tak van paardensport.

Er is altijd enorme belangstelling voor deze alternatieve manier van “eventing”. Daarom is ook op beide dagen de mogelijkheid om in vier categorieën te starten, namelijk:

  • Pony’s laag, 50 – 60 centimeter;
  • Paarden laag, 70 – 80 centimeter;
  • Pony’s hoog, 70 – 80 centimeter;
  • Paarden hoog, 80 – 90 centimeter.

Door hulp van de vele leden en vrijwilligers (bouwers, posters, catering, schrijvers etc.) wordt ervoor gezorgd dat deze mooie evenementen jaarlijks kunnen plaatsvinden. Zonder al deze hulp kunnen we deze evenementen van deze omvang niet regelen. Voor vragen en aanmeldingen kun je een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor de rijdende leden zijn er regelmatig eventing trainingen om zich goed voor te kunnen bereiden voor de eventingwedstrijden.

Komende evenementen

Geen evenementen

Accomodatie

St. Hubertus Lisse
Rooversbroekdijk 127
2161 LP Lisse
Tel. 0252 – 233083
bakbeheer@sinthubertuslisse.nl

Secretariaat

Nicolette Davis
Weteringweg 113
2156 MX Weteringbrug
Tel. 06-20134453
secretariaat@sinthubertuslisse.nl

KNHS

KNHS

SVP

 Veilige Paardensport