Al sinds 1996 bestaat de afdeling Mennen bij de Paardensportvereniging St. Hubertus-Lisse in de loop der jaren is deze afdeling uitgegroeid tot een stabiele club met enthousiaste menners die recreatief, maar zeker ook competitief de mensport beoefenen. 

Als lid van de afdeling mennen dien je zelf te beschikken over een pony of paard en een geschikt rijtuig. Uiteraard rijden er ook twee- en vierspannen en ook tandem rijden is mogelijk, tijdens de lessen die op vrijdagavond gegeven worden. Tijdens de lessen wordt er aandacht geschonken aan diverse disciplines van het mennen. Dat zijn Dressuur, Vaardigheid en Marathon.

Dat de lessen nuttig zijn van Jeremy van Brakel blijkt wel uit de prestaties op de wedstrijden van een aantal van onze leden. Deelnames aan de Hippiade, het Nederlands Kampioenschap, de Noord-Holland Cup en nog vele eendaagse wedstrijden waarbij zeer regelmatig onze leden op het podium eindigen. Behalve de eendaagse wedstrijden zijn er tijdens het buitenseizoen van april tot oktober ook meerdaagse Samengestelde Wedstrijden (SGW). Ook hier worden door onze leden zéér goede resultaten behaald. Hier zijn wij als PSV St. Hubertus-Lisse zéér trots op! 

Paul Kalisvaart met Janouk

Uiteraard  houden de menners ook van gezelligheid. Op de traditionele jaarlijkse barbeque wordt er veel gelachen en gepraat over de sport. Ook tijdens de lessen op de vrijdagavond is er altijd een ontspannen sfeer. Met elkaar zorgen we ook voor de materialen die we gebruiken en verrichten we onze taken binnen de vereniging met betrekking tot onderhoud en vrijwilligerstaken tijdens de wedstrijden die PSV St. Hubertus-Lisse organiseeerd.

Ook de menafdeling organiseert diverse wedstrijden door het jaar heen; zowel dressuur, vaardigheid als indoor marathon wedstrijden. Sinds dit jaar is er een vaardigheidscompetitie over 5 wedstrijden waarbij de beste 4 resultaten tellen. 

Nieuwsgierig geworden? Kom gerust een keer kijken tijdens de lessen of op één van onze wedstrijden of evenementen. En wil je meer informatie over onze afdeling Mennen neem dan contact op met Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Je kunt natuurlijk ook met je pony of paard lid worden bij de afdeling Pony's of Paarden. Voor meer informatie kun je mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Klik HIER voor de menregels.

Komende evenementen

21
juli
Dressuurclinic voor elke klasse

18
aug
Clinic Zit & Houding door Carmen Schalk op de simulator en/of op je eigen paard

Accomodatie

St. Hubertus Lisse
Rooversbroekdijk 127
2161 LP Lisse
Tel. 0252 – 233083
bakbeheer@sinthubertuslisse.nl

Secretariaat

KNHS

KNHS

SVP

 Veilige Paardensport