Een grote afdeling binnen de Paardensportvereniging St. Hubertus-Lisse is de voltige. Voltigeren is (acrobatische) oefeningen doen op een paard of pony aan de longeerlijn en wordt voornamelijk door kinderen gedaan. Jonge kinderen leren spelenderwijs om verschillende oefeningen op een pony of paard uit te voeren. Het is altijd erg leuk om te zien hoe hun vertrouwen groeit per les. Tijdens de eerste les worden makkelijke oefeningen gedaan in stap, na een aantal lessen durft het kind vaak al een rondje galop te wagen! Voltige is een goede basis voor het paardrijden en kan zelfs goede ruiters verrijken.

Paardenteam Kur

De voltigeleden krijgen wekelijks, op een dinsdag- of op een vrijdagavond, les van enthousiaste gediplomeerde instructeurs. De voltigelessen zijn verdeeld in pony- en paardenlessen. Er zitten maximaal acht leden in een les. Leden van ongeveer 5 tot 10 jaar volgen ponylessen. De paardenlessen zijn bestemd voor leden vanaf 10 jaar. Er is eigenlijk geen eindleeftijd voor voltigeren. Zolang je het leuk vindt en je lijf kan het aan, kun je het blijven doen.

Kur ponyteam I Ponyteam II kur

De leden kunnen deelnemen aan wedstrijden en er zijn regelmatig leuke activiteiten, zoals een duodag, diplomadag, maar ook is er jaarlijks een voltigekamp. Ook geven zij graag demonstraties om zo de voltigesport te promoten.

De afdelingen Voltige heeft al heel wat Nederlandse titels behaald! Vijf keer het Nederlands Kampioenschap klasse licht, en zeven keer het Nederlands Kampioenschap klasse zwaar bij het teamvoltigeren. Met als hoogtepunt in 2002 de deelname aan de World Equestrian Games in Jerez de la Fontera (Spanje), zie daarvoor ook: https://www.youtube.com

Voor voltige heb je geen eigen paard of pony nodig. Maar we vinden het natuurlijk wel heel fijn als er mensen zijn die hun paard of pony voor onze voltige afdeling ter beschikking willen stellen. Voor meer informatie kun je mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Mocht je wel beschikken over een eigen pony of paard, dan zou je ook lid kunnen worden bij de afdeling Paarden of Pony's of wie weet ook wel Mennen.

Maar wat is voltige nou echt? Nieuwsgierig geworden? Kom gerust een keer kijken tijdens de lessen of bij onze wedstrijden of onze evenementen.

Wil je meer informatie over onze afdeling voltige, mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Facebook link: https://www.facebook.com/Voltige-vereniging-PSV-St-Hubertus-Lisse-326732490769852/

Komende evenementen

22
dec
PSV St. Hubertus Lisse
-
Lisse
Dressuurclinic voor elke klasse. Aanmelden bij Sandra Jurgens: sjurgens@xs4all.nl

Accomodatie

St. Hubertus Lisse
Rooversbroekdijk 127
2161 LP Lisse
Tel. 0252 – 233083
bakbeheer@sinthubertuslisse.nl

Secretariaat

Nicolette Davis
Weteringweg 113
2156 MX Weteringbrug
Tel. 06-20134453
secretariaat@sinthubertuslisse.nl

KNHS

KNHS

SVP

 Veilige Paardensport